Loading images...

Hengelo – Vandaag 21 februari Vanochtend om 7.45 uur arriveerde een uit twee man bestaande kapploeg aan de achterpoort van de oude begraafplaats om een begin te maken met de kap van om en nabij de dertig bomen. Ik was erbij om een foto te maken hoe ze de linie van vogelveren zouden platwalsen, maar die bleek al snel aan de kant gewerkt, mogelijk door degene die de poort aan de binnenkant opende. Schoonheid wordt niet op prijs gesteld. En het zal ook wel zo zijn dat iemand zich gerealiseerd heeft dat zoiets wel een heel verkeerd beeld oplevert.

Gistermiddag hebben we nog een laatste lobbypoging ondernomen om een meerderheid van raadsfracties achter een voorstel voor een time-out te krijgen, maar helaas kregen we alleen steun van Pro Hengelo, VVD en Christenunie. Het CDA kon niet snel genoeg tot een besluit komen, maar dat deed er ook niet meer toe toen duidelijk werd dat alle coalitiepartijen de kap toch gewoon door wilden laten gaan. Bijna allemaal hadden ze het over hoe zorgvuldig het allemaal gegaan was.  Het mocht niet baten. (bron Bomen in Hengelo)

Hengelo – Vandaag (20 februari) is er nog druk gelobbied om een meerderheid voor een time-out te krijgen, maar het lijkt niet te lukken. VVD, Pro Hengelo en Christenunie zijn voor, CDA denkt erover, maar de collegepartijen zijn tegen. Is dit het einde van veel bomen?  De natuur is onze laatste verdedigingslinie.

Hengelo – Op zaterdag 19 februari is rond 13.30 uur een klein afscheidsritueel georganiseerd. Dit door bloemen te bevestigen aan de ten dode opgeschreven bomen. Hieronder een impressie.  

 

 Hengelo – Het actiecomité dat zich verzet tegen de plannen voor de bomenkap op de oude algemene begraafplaats aan de Bornsestraat, reageert zeer teleurgesteld op het feit dat de operatie deze week begint. Daarbij zal een kleine 35 bomen sneuvelen. Volgens de gemeente en de Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud – de eigenaar van de oude dodenakker – gaat het hier om een opknapbeurt, maar volgens de actiegroep wordt het karakter van de begraafplaats met z’n gevarieerde flora en fauna zwaar aangetast.

Een delegatie van het actiecomité voerde vorige week overleg met verantwoordelijk wethouder Janneke Oude Alink en enkele ambtenaren. Rob Bloemendaal van het comité: „We voelen ons niet serieus genomen, er wordt niet naar ons geluisterd en de informatievoorziening is slecht.” Bloemendaal sluit eventuele acties niet uit en zal in elk geval de raadsfracties informeren over de situatie. „Er wordt geen rekening gehouden met de bijzondere status van de begraafplaats. Het overleg heeft erg weinig opgeleverd. Eigenlijk wordt het plan uitgevoerd zoals dat aanvankelijk ook de bedoeling was (bron Tubantia)

 

4 Comments

  • Admin zegt:

    De werkgroep organiseert morgenmiddag rond 13.30 uur een klein afscheidsritueel door bloemen te bevestigen aan de ten dode opgeschreven bomen. De pers komt ook. Als het goed is staat de aankondiging morgen in de krant.

  • Rob Klein Bleumink zegt:

    Ik vraag mij af waarom ik niks lees van de stichting natuur en milieuraad, deze heeft een bomenwerkgroep en beoordeeld o.a. kaapvergunningen. Ohja, ze ontvangen subsidie van de gemeente !! Hoeze belangeverstrengeling. Je laat als gemeente een clubje bepalen of een kap terecht is en deze club wordt door jezelf betaald. Tja, de slager die zijn eigen vlees keurd! Ik denk dat het in Hengelo echt anders moet en kan.Hierbij de website van het clubje http://home.kpn.nl/roblehr/index.html en http://www.bomenwerkgroephengelo.nl/contacten-met-de-gemeente/organisatie-van-het-groenbeheer Op hun website zeggen ze dat `zo hebben wij ook veel contacten binnen de gemeente Hengelo. Mocht u het daarom op prijs stellen helpen wij u graag bij het bemiddelen over groenzaken’ Hou toch op! Ik wordt er een beetje onpasselijk van aaaacchHH

  • Het behoud van bestaand groen heeft geen hoge prioriteit, of het nu gaat om de Hasseler Es of de oude begraafplaats. Er wordt wel erg lichtvaardig mee om gesprongen. En al te vaak krijgen betrokken bewoners niet de informatie waar ze recht op hebben. Het lijken geen incidenten. Ook dit college lijkt niet in staat om het ontgroeningsmonster te bedwingen. Er staat ons nog heel wat te wachten, want onder ambtenaren is vorig jaar gediscussieerd over de vraag of het niet beter is om 25.000 bomen van hoge kwaliteit in stand te houden dan de 35.000 die we nu hebben. Ik ben benieuwd naar hun visie op kwaliteit. Laten we alert zijn en waar mogelijk samenwerken. Anders houden we in Hengelo hoofdzakelijk struiken op stokjes over.

  • Rob zegt:

    Een beetje solidariteit met onze buren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.