Loading images...

Persverklaring  
Hengelo, 17 februari 2011

Gemeente stopt met verwijderen beplanting in Hasseler Es

De gemeente Hengelo stopt met onmiddellijke ingang met het verwijderen van beplanting in het kader van de projecten Groene structuren Hasseler Es en Verkoop snippergroen Hasseler Es.

Dit heeft het college van B en W besloten op verzoek van de fracties CDA, PvdA, Pro Hengelo, VVD, SP, Groenlinks en D66.
Omdat er bij een deel van de inwoners van de Hasseler Es veel commotie is ontstaan door de uitvoering van bovengenoemde projecten, heeft het college besloten om op 10 maart in overleg te gaan met een delegatie van de wijkbewoners in de Hasseler Es. Daarnaast houdt het college op een nog nader te bepalen moment een discussie met de raadsleden over de vastgestelde beleidskaders.

Inplanten gaat wel door
Totdat deze discussie met de raad heeft plaatsgevonden, stopt de gemeente per direct met het verwijderen van beplanting en kappen van bomen in het kader van de genoemde projecten in de Hasseler Es. De inplantwerkzaamheden op de inmiddels kaal gemaakte gronden zullen wel doorgang vinden.

Regulier onderhoud
Ook blijft de gemeente de reguliere onderhoudswerkzaamheden aan het groen in de Hasseler Es uitvoeren om geen achterstand in onderhoud te krijgen. Hiertoe behoren werkzaamheden als schoffelen, harken, maaien, snoeien, blad opruimen en beplanting aanbrengen. 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, telefoon (074) 245 9099. 

2 Comments

 • Kees Vet zegt:

  Een felicitatie voor de actievoerders.
   
  Alle inspanningen hebben er nu tot geleid dat een pas op de plaats wordt gemaakt. Bravo. Een hele prestatie om een log apparaat als de gemeente zo ver te krijgen. Ga zo door, dan wordt het vast beter dan de beleidsmakers voor ogen hadden.
   
  Overigens een heel fraaie site.

 • Rob zegt:

  Na de geweldige actie van gisteren zien we hier de houding van de gemeente.
  ‘Omdat er bij een deel van inwoners…commotie is ontstaan’ straalt een minachting uit van jewelste.
  83% van de stemmers is toch wel meer dan een deel lijkt mij. De tientallen foto’s van de verwoesting spreken boekdelen. Ze hebben bij het college echter nog niet tot het besef geleid hoe verwoestend het ingezette beleid is. De handreiking ‘EenGroeneWijkMaakJeSamen’ komt niet aan. Men ziet het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.